Wie ben ik?

Mijn naam is Maartje Hetsen. Na een carrière als violiste in een professioneel orkest, heb ik enige jaren geleden besloten om toe te geven aan mijn wens om te werken met kinderen.  Na het behalen van mijn Pabo diploma heb ik met plezier gewerkt op de 14 e Montessorischool in de Amsterdamse binnenstad. Omdat mijn voorkeur toch uitging naar het individueel begeleiden van leerlingen, heb ik de stap gezet om een eigen bijlespraktijk te beginnen. Ook werk ik als Remedial teacher op de Amsterdamse Montessori School.

Ik vind het belangrijk om de kinderen waarmee ik werk structuur en begeleiding te geven waardoor hun zelfvertrouwen groeit. In een rustige omgeving onderzoeken we waar het kind moeite mee heeft. Zo nodig wordt de eigen leerkracht betrokken bij de aanpak van de moeilijkheden zodat de bijles goed aansluit bij het werk op school. Ook vind ik het vanzelfsprekend dat de ouders steeds goed op de hoogte blijven van wat er gebeurt in de bijles en ik zal dus regelmatig berichten over de vorderingen en uitdagingen.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs volg ik regelmatig cursussen. De post-hbo opleiding “Ernstige rekenproblemen en dyscalculie” heb ik met succes afgerond. Ook heb ik mij verdiept in de begeleiding van kinderen op het gebied van gedrag en faalangst middels de methode en opleiding "Teken je gesprek". Sinds juni 2019 ben ik gediplomeerd Remedial Teacher, na het afsluiten van deze opleiding  aan de Marnix Academie.

Tenslotte, als moeder van twee kinderen weet ik hoe belangrijk het is als kinderen met plezier en vol zelfvertrouwen naar school gaan. Ook weet ik uit eigen ervaring hoe fijn het kan zijn als bijles net dat extra zetje geeft waardoor je kind ineens ‘het licht ziet’ en weer helemaal mee kan op school.